Izbor svadbenih boja je podsvjesni pokazatelj vaše osobnosti i zamisli o budućem bračnom životu. Možda ste se za boju (ili boje) odlučili i prije nekoliko godina, ali su one i dalje pokazatelj vaše osobnosti. Izbor boja se može očitovati u pozivnicama i zahvalnicama, cvijeću, haljinama za djeveruše, dekoraciji…

Bez obzira na izbor, uvijek možete uključiti svoju najdražu boju ili nijanse iste. Na primjer, ako je vaša najdraža boja plava, a zamislili ste da sve bude ružičasto, možete koristiti plavu u malim količinama, primjerice, u buketu.

Kako odabrati najbolje boje za vas?

Naš savjet je da stvarno izaberete boju koja vam je najdraža kao primarnu boju vjenčanja. Zatim izaberite drugu boju koju volite i pronađite način kako ih kombinirati zajedno. Izaberite maksimalno tri boje i koristite ih u nejednakim omjerima – glavnu boju (65 – 70%) uz sporednu boju (oko 25%) te dodatnu boju (5 – 10%).

Kad ste odabrali boju, što ona govori o vama?

Bijela

Bijela boja predstavlja nevinost, cjelovitost i savršenstvo.
Ako ste odabrali ovu boju kao svadbenu boju, u potrazi ste za stvaranjem čistoće, nevinosti i naglašavanju svoje mladosti. Svoje vjenčanje vidite kao novi početak. Neovisni ste i nepristrani s neutralnim pogledom na svijet i želite da sve bude savršeno, pa tako i vaše vjenčanje. Volite red i učinkovitost u svom životu jer vam to stvara osjećaj mira, udobnosti i nade.
U braku ćete se osjećati neovisno i samostalno, stvarajući što jednostavniji život bez stresa.

bijela boja vjencanja
Photo source Merle Dress

Ivory (boja slonovače)

Ivory je mekša verzija bijele s malom dozom krem boje u sebi. Neutralna je boja što budi stupanj nepristranosti. Iako je slična bijeloj, toplija je, bogatija i elegantnija.
Odabir ove boje pokazat će vas kao originalnu i iskrenu osobu, s uravnoteženom, vjernom i prijateljskom osobnosti. Nježni ste, pažljivi i puni ljubavi s tradicionalnim i klasičnim stilom.
U braku vam je bitna vjernost i predanost.

ivory boja vjencanja
Photo source: torta: Kashaya & Co; pozivnice Laura Catherine Photography; vjenčani buket: Jose Villa; kartice s imenima: Ariel Yve Design; tanjur i pribor: KT Merry Photography; mladenka apricot haljina: Ann Street Studio; ostalo: nepoznati autor, pintrest

Crvena

crvena boja vjencanja
Photo source: Pintrest

Ovo je boja strasti, energije i uzbuđenja. Na vjenčanju će stvoriti toplu i poticajnu atmosferu s puno energije i akcije.
Identificira vas kao ekstrovertiranu, samouvjerenu i optimističnu osobu. Ovom bojom tražite pozornost i pažnju, želite biti primijećeni i u središtu pozornosti.
Tijekom braka ćete pokazati entuzijazam i želju za stalnim kretanjem pa tako trebate i partnera koji vas može pratiti u korak.

Narančasta

narancasta boja vjencanja
Photo source: Aleksie O`Konner

Optimistična je, pozitivna i motivacijska boja koja odiše toplinom i srećom.
U vašem vjenčanju će stvoriti prijateljsko i društveno raspoloženje s puno smijeha, zabave, entuzijazma i razgovora među gostima. Narančasta će vas pokazati kao neovisnu i konkurentnu, upornu, ekstrovertiranu i nesputanu osobu slobodnog duha koja je uvijek u pokretu.
Život u braku za vas će biti spontan, zabavan i pun avanture s entuzijazmom za život.

 

Žuta

zuta boja vjencanja
Photo source: prve tri slike Greenweddingshoes; torta: The Knot; desert D Park Photography; stol: wedding-decorations.info; dekoracije: Wedding Chicks; veo: Three Sunbeams; pozivnice www.lovemealways.com>

Ovom bojom u svoje vjenčanje unosite toplu, veselu i sretnu atmosferu koja će podignuti raspoloženje svih gostiju.
Njome pokazujete da ste kreativna osoba s mnogo ideja. Komunikativni ste, lako i jasno donosite odluke koje će vam pomoći u organiziranju vjenčanja. Imate dobar smisao za humor koji će vas voditi kroz mnoge uspone i padove.
U bračnom životu partner vam mora omogućiti nezavisnost jer je to važan aspekt vaše osobnosti.
Budite oprezni u odabiru ove boje za svadbenu jer u velikim količinama može izazvati anksioznost i uzrujanost.

Zelena

zelena boja vjencanja
Photo source: torta Arabia Weddings; bride &bridemaids Society Bride; buket Style Me Preety; cipele Santa Barbara Chic; emerald Martha Stewart Weddings; naušnice Glendalough Manor; pozivnice invitesweddings.co.uk; stol Chasing Rainbows Kissing Frogs; J&K slova attention2detailblog.blogspot.com

Zelena boja je boja ponovnog rađanja, obnove, rasta i balansiranja emocija.
U vašem vjenčanju će stvoriti umirujuće raspoloženje s dovoljno topline i među goste unijeti osjećaj zajedništva i jedinstva.
Izborom zelene boje pokazujete da ste nježna i osjećajna osoba prema sebi i drugima što će imati utjecaj i u planiranju vašeg vjenčanja. Žudite za mirom i zadovoljstvom prije svega i ne volite sukobe.
U braku ćete biti vjeran i odan partner, ne previše strastven. Preferirate ravnotežu i mirnoću.

 

Plava

plava boja vjencanja
Photo source: torta a-weddings.com

Plava je konzervativna i rezervirana boja i omiljena među većinom.
Na vašem vjenčanju će stvoriti opuštajuće i mirno raspoloženje u kojem će se svatko osjećati zadovoljno i sretno.
Plava boja vas karakterizira kao pouzdanu osobu koja ima potrebu voditi red i smjer svemu što radi. Svakako ćete planiranju vjenčanja pristupiti odgovorno i ozbiljno. Pazit ćete na detalje i sve goste pa će planiranje potrajati dok ne ispadne sve savršeno.
Bračni život vam mora biti ispunjen skladom i mirom, ne volite sukobe, a probleme rješavate razgovorom.

Ljubičasta

ljubicasta boja vjencanja
Photo source: torta My Riviera Wedding

Ovo je introspektivna boja koja stimulira maštu i potiče visoke ideale. Na vašem vjenčanju će stvoriti raspoloženje individualnosti, misterija i mašte.
Ljubičasta boja je pokazatelj da ste jedinstveni, individualni i neovisni, definitivno ne jedni od mnoštva, tako da i vaše vjenčanje mora biti jedinstveno. Kreativni ste i nekonvencionalni. Osjetljiva ste i suosjećajna osoba, podupirete druge stavljajući njihove potrebe prije vlastitih.
Korištenje ove boje kod nekih ljudi može dovesti do depresije pa je koristite s još nekom bojom (ružičastom, žutom, zelenom).
U braku tražite emocionalnu sigurnost i podršku partnera.

Ružičasta

ruzicasta boja vjencanja
Photo source: buket FlowerThyme; cvjetna dekoracija Pom+Love; haljina Shannon Kirsten; pozivnice Shannon Kirsten; prstenje Jasmin Blanc; buket Jasmin Blanc; ogrlica Erin Keys, torta Glorious Treats; naušnice Rent The Runway; koktel zastavice A Fabulous Fete; djeveruše Style Me Pretty

Ova boja se odnosi na bezuvjetnu ljubav i razumijevanje. Na vašem vjenčanju će stvoriti osjećaj topline, ljubavi i smirenosti.
Ružičasta boja pokazuje da ste ljubazni, velikodušni i osjetljivi na potrebe drugih. Prijateljska ste i pristupačna osoba s toplinom i razumijevanjem za druge.
Vaš partner vas mora bezuvjetno prihvatiti i svakodnevno pokazivati koliko vas voli.
Dodajući ovoj boji tamnije boje, kao što su tamno plava ili zelena, dodajete joj notu sofisticiranosti.

Smeđa

smeda boja vjencanja
Photo source: Moment of JOY Photography

Ovo je ozbiljna, staložena, zemljana boja koja će na vašem vjenčanju stvoriti udobnost i da se gosti osjećaju „kao kod kuće“.
Vi ste iskrena i pristupačna osoba s obje noge čvrsto na zemlji. Obaveze shvaćate ozbiljno s istančanim osjećam dužnosti i odgovornosti. Volite kvalitetu u svemu – udoban dom, najbolju hranu i piće i odani ste društvu. Volite osjećaj sigurnosti i pripadanja, što će se pokazati od važnosti u braku.

Crna

crna boja vjencanja
Photo source: 2015weddingideas.com

Crna je boja moći i kontrole, a na vašem vjenčanju će stvoriti eleganciju i misterij.
Ozbiljna ste osoba koja voli sve imati pod kontrolom. Tako pristupate i planiranju vjenčanja, ali pripazite – vjenčanje treba biti sretan i nezaboravan događaj!
U braku želite imati moć i kontrolu kako bi zaštitili svoje emocionalne nesigurnosti, ali to može stvoriti sukobe s partnerom.

Srebrna

Ova boja je osjetljiva, tajanstvena i umirujuća. U vašem vjenčanju će stvoriti raspoloženje elegancije i ženstvenosti.
Ukoliko je ova boja vaš izbor, imate moderan i glamurozan pogled na život.
Pažljivo je kombinirajte s drugim bojama kako bi dobili energiju koju želite prenijeti.
U svom životu volite jednostavnost i ne ovisite o nikome. Partner će to morati što prije shvatiti i prihvatiti vas takve.

srebrna boja vjencanja
Photo source: luresydney.com.au

Zlatna

zlatna boja vjencanja
Photo source: mladenci Our Labor of Love; torta Delbarr Moradi; buket Marcs Nilsson; trake Raya Carlisle Photography; cipele Ed Peers; svijećnjak Caught The Light; torba konfeti Southern Weddings

Zlato je boja uspjeha, postignuća i trijumfa. Podrazumijeva luksuz i kvalitetu, vrijednost i eleganciju, bogatstvo i ekstravaganciju.
Odabirom ove boje pokazujete da zračite samopouzdanjem te da vas drugi cijene. Svojim optimizmom dodajete bogatstvo drugima s kojima ste u kontaktu.
Vjerojatno planirate tradicionalno bajkovito vjenčanje u kojem ćete vi biti u središtu pozornosti – a to i želite.

Newsletter

Za vas pratimo cijene, popuste i akcije usluga vjenčanja