Uskoro nam stiže proljeće koje sa sobom donosi i kišu, a posljednja stvar koju svaka mladenka želi na dan vjenčanja su sivi i kišni oblaci. No, što se bolje pripremite i za tu mogućnost, bit ćete sretniji i smireniji. Neki čak vjeruju da je to sreća! Mogli ste naići na mnoge romantične fotografije koje su nastale tijekom takvog vremena, a mi vam donosimo savjete kako se pripremiti za njih:

1.    Opskrbite se šarenim gumenim čizmama i kišobranima

Poželjno je koristiti čizme i kišobrane u boji jer bi se bijela boja mogla „utopiti“ u vašoj vjenčanici, a siva ili crna u odijelu vašeg mladoženje. Kupnjom ovih stvari prije vjenčanja svakako ćete se osjećati opuštenije, a i postoji mogućnost da ćete željeti što više vanjskih fotografija jer će vam biti udobnije nego u potpeticama. Ne bi li bio slatko i kreativno kombinirati jedne od ovih čizmica s vjenčanim buketom:

…sviđaju nam se i ovi šareni kišobrani koji mogu istaknuti vjenčanicu i odijelo i učiniti vjenčane fotografije veselijima i simpatičnijima.

2.    Fotografiranje prije crkve

Većina mladenaca se odluči fotografirati prije vjenčanja u crkvi kako bi izbjegli kasniji stres i gužvu. Učinite li i vi tako, može se dogoditi da na prvim fotografijama kiši, a na onim kasnijima sja sunce (što se u većini slučajeva i dogodi). Na taj način možete dobiti odlične prizore!

Photo by BDG Photography Photo by Fotopastele

3.    Dogovori s fotografom

Ukoliko je vaše vjenčanje u proljeće ili jesen, lako možete očekivati kišu. Zato bi se trebali unaprijed dogovoriti s fotografom i provjeriti poznaje li tehnike fotografiranja na kiši (svjetlo, kišne kapi). Tako se i on može unaprijed pripremiti i na tu moguću situaciju. Svakako ga zamolite da ponese ručnik za brisanje klupice jer nije na vama da i na to mislite taj dan.

Photo by Jeff Cooke Photography Photo by Unplugged Photography

4.    Šminka i frizura

Ne zaboravite taj dan koristiti vodootpornu šminku – na kiši vam treba make up koji traje. Pobrinite se da koristite dobru podlogu i fiksator. Obratite pažnju na oči – neka i tuš i maskara budu vodootporni (ne želite taj dan izgledati kao panda). Koristite li sjenilo, obavezno prije nanošenja nanesite podlogu.

Kod frizure ne zaboravite na lak za kosu otporan na  vlagu jer će tako i vaša frizura „preživjeti“ kišu.

Ako ste šminku i frizuru povjerili profesionalcu, provjerite može li doći nakon crkve kako bi vas dotjerali. Tako ćete biti spremni za podij i veselje cijelu noć!

Photo credit Ellie Makeup

5.    Budite fleksibilni s vremenom

Često kiša prestane padati, pa bi bilo lijepo fotografirati se i na otvorenom nakon nje. Osigurajte si vremena za dodatne fotografije – pobrinite se da DJ ili bend nastavi zabavljati goste i kad nestanete na par minuta.

Photo by Alex stead photography

6.    Osigurajte si sigurnu lokaciju

Rezervirajte si i zatvoren prostor ukoliko bude prekišovito za vanjsko fotografiranje. Neka to mjesto bude s dosta prirodne svjetlosti (veliki prozori, svjetli zidovi): balkon, vidikovac, potkrovlje, terasa.

Photo by Christy Tyler Photography

7.    Zamolite organizatora vjenčanja za pomoć

Imati organizatora vjenčanja, jedna je od najboljih stvari  koje možete učiniti. Organizator će se pobrinuti za sve što je potrebno taj dan pa vam ni kiša neće uspjeti uništiti raspoloženje. On je spreman na sve situacije pa ga ništa ne može iznenaditi – pomoći će u potrazi za lokacijama za fotografiranje i stručno će organizirati vrijeme.

8.    Budite opušteni, nasmijani i vjerujte svom fotografu

Možda kiša nije poželjna na dan vjenčanja, ali ipak je to dan koji ste čekali cijeli život i nemojte da vam ga pokvari. Uživajte u ljubavi koju imate, uz svoju obitelj i prijatelje. Ovaj ćete dan pamtiti cijeli život i zato se prepustite uživanju i veselju!

Photo credit K2 Productions
Newsletter

Za vas pratimo cijene, popuste i akcije usluga vjenčanja