by Ivana Strmotić

Cvjetni trendovi dolaze i odlaze, svaka sezona je drugačija, no 2017. nas oduševljava. Apsolutno smo „zaljubljeni“ u ono što nam donosi svijet cvijeća i vjenčanja.

Bujno i opušteno cvijeće prirodnih tekstura  koje izgleda kao da je upravo ubrano iz vrta, kombinirano s puno različitog zelenila, slojevito složenog  i asimetričnog oblika krasit će svadbene svečanosti 2017. godine i dati im izgled čarobnog tajnog vrta.

Najveći  trend 2017. je „unijeti  vanjsko unutra“ i postići vrlo prirodan izgled na ekskluzivan, a ujedno profinjen način.

Zanimljiva je velika promjena u paleti boja. Višebojno cvijeće je „in“. Najtraženija je kombinacija blijedih i mekanih tonova s jednom ili dvije jake i duboke boje poput bordo crvene ili tamnije ljubičaste. Međutim, cvijeće više nije usamljeno. Krasi  ga raskošno zelenilo, također u više nijansi. Odvažna mladenka bira dublje tonove ljubičaste, plave ili žute koje kombinira s pastelnim tonovima, premda nježne nijanse više ne prevladavaju.

Nakon nekoliko desetljeća doživjet ćemo i veliki povratak nekih „staromodnih“ vrsta cvijeća. Dalije, karanfili i gerberi zasjat će novim sjajem u prvom planu, ali i kao dobro dopunsko cvijeće koje se odlično odražava na Vaš buđet. Hortenzije, božuri, ruže i mini ruže kao i do sada igraju glavnu ulogu u gotovo svim svadbenim bajkama.

Veći  buketi daju dramatičniji izgled. Do sada su buketi bili čvrsto povezani, uglavnom okruglog oblika. Sada je apsolutni „must have“  veliki opušteni buket organskog izgleda koji ostavlja dojam netom ubranog vrtnog cvijeća. Asimetrija i veličina stoje nasuprot nježnosti, lakoće i opuštenosti svilene vrpce koja krasi dršku buketa.

Dekoracija sale stubokom je izmijenjena. Dosadašnji  trend staklenki, bočica i limenih teglica pada u zaborav. Nastupa „EKO GLAMUR“. Spoj prirode s ekskluzivnim. Opušteni aranžmani nalaze se u finim antiknim vazama i različitim posudama u zlatnim, srebrnim i brončanim tonovima koji svojim sjajem podižu priču vrtnog cvijeća u novu dimenziju.

Novost su viseće instalacije i cvjetni lusteri, a na velika vrata vratile su se i girlande. Moramo se složiti da takve dekoracije ostavljaju WOW efekt  na sve prisutne, ali i da su za one mladence koji će za cvjetni dekor izdvojiti više. I ovakve dekoracije opuštenog su dizajna, bogate zelenilom i asimetrične.

Za ljubiteljice raskošnih i bajkovitih vjenčanja s klasičnim aspektom, dobra je vijest što su takva vjenčanja poput male crne haljine, nikada ne izlaze iz mode. Dobar primjer bi bio vjenčanje poznate glumice Sophie Vergare koje nikoga nije ostavio ravnodušnim. Takav tip vjenčanja zauvijek će imati svoje obožavatelje, a elegancija i stil  ostat će zapaženi.

Ruže su apsolutne kraljice svadbenih svečanosti i premda ih više viđamo kod vjenčanja klasičnog stila uspjele su se adaptirati u trendovske aranžmane pune zelenila. Međutim, ovaj puta one nisu nježni pupoljci već su veliki, rascvjetani i raskošni cvjetovi, dubokih tonova crvene, ljubičaste ili žute boje. Vrtne ruže fantastično se uklapaju u ovakav tip dekoracija kao i mini ruže, a paleta boja proteže se od mekanih ivory i puderastih tonova do fuksije i tamnih ljubičastih i crvenih nijansi.

Fantastična je činjenica što ovakav tip dekoracija spaja dva tipa dizajna koji se do sada nisu susretali, a pomireni su raskoš, elegancija i ekskluzivnost s prirodom, organskim i  neobuzdanim. To je razlog našeg oduševljenja, a nadamo se i Vašeg.

Vjenčanje je poput ogledala. Odraz je mladenke, njenog stila i ljepote. Zbog toga je svako vjenčanje drugačije, a individualnost se mora prepoznati kroz detalje.

Upravo cvjetne dekoracije čine jednu svadbenu svečanost različitom od druge.

Odabir dekoratera jako je važan i zahtjeva puno truda. Najbitnije je da osoba koja će Vaš najsretniji dan upotpuniti cvjetnim dekoracijama dobro shvati Vašu viziju  onako kako ste  Vi sami zamislili. Dio se ipak mora prepustiti profesionalcima, naravno onima u koje ste stekli povjerenje. Mora postojati i umjetnička sloboda jer upravo profesionalac može vidjeti detalje i eventualne propuste koje Vi ne možete prepoznati.

Na posljetku možemo ipak zaključiti da je za Vaš najsretniji dan bitna samo jedna sitnica, a to je da je uz Vas osoba koju volite (i prekrasne cvjetne dekoracije naravno).

Oscar Wilde je rekao: „Čuvajte ljubav u srcu. Život bez nje mračni je vrt s uvelim cvijećem.“

Artemida cvijeće za vjenčanje -
vjenčanje sa stilom
Ivana Strmotić
mag. ing. Agronomije

Newsletter

Za vas pratimo cijene, popuste i akcije usluga vjenčanja