by Ivana Strmotić

Kao i u svijetu mode, tako i u svijetu vjenčanja cvjetni trendovi  mijenjaju se tijekom vremena. Dakle, niti ova sezona vjenčanja nije izuzetak. Suvremena mladenka stavlja dizajn i kvalitetu cvijeća ispred samog volumena, znajući da je cvijeće srce njenog najvažnijeg dana.

Ovogodišnja najpopularnija tema vjenčanja je rustikalno i prirodno sa sofisticiranim detaljima i naglaskom na glamurozno. Popularne boje cvijeća su pastelnih tonova, uglavnom bijela, boja slonovače i nježne nijanse puder ružičastih tonova. Od cvijeća moramo istaknuti božure, dalije, hortenzije, ruže blijedih tonova i sezonsko poljsko cvijeće i zelenilo koje se instalira u aranžmane organskog i naturalnog izgleda.

Vjenčani buket poprimio je opušteniji izgled, a krasi ga pastelna svilena vrpca kombinirana s čipkom koja romantično pada niz buket. Također, kaskadni vjenčani buket napravio je svoj povratak, a zauvijek će nas podsječati na veličanstvenu Princezu Dijanu. Danas je takav buket manje formalan i uzima se u prirodnijoj varijanti.

Najtraženiji reveri ove sezone izrađeni su od sukulenata i sitnog popratnog cvijeća i zelenila, a daju osobit izgled svakom vjenčanju.

Aranžmani za  stolove ozbiljno su evoluirali iz čiste klasike u asimetrične, opuštene i romantične cvjetne dekore koji ne mogu ostati nezapaženi. Osim na stolovima nalazimo ih i na netipičnim mjestima poput visečih instalacija iznad plesnog podija ili zanimljivo dekoriranoj torti. . Vintage i romantika daju poseban osjećaj topline koja se osjeća tijekom čitave svadbene svečanosti.

Artemida
www.artemida-cvijece.hr

Ruže su našle svoje mjesto i u ovoj priči. One su sinonim za romantiku te univerzalni simbol ljubavi i ljepote. Dio mladenki ih je odbacio kao dosadne i već viđene no one su sada zauzele posebnu ulogu i u ovoj varijanti. Zahvaljujući izuzetno bogatom izboru ruža  moguće je dobiti točno onakav efekt kakav želimo. Uzgojne vrtne ruže unazad nekoliko godina su sve traženije jer njihovi oblici daju manje krutu formu i idealno se uklapaju u vintage bajku. Tradicionalno se stopilo s modernim i zauzelo sasvim drugačiju formu od one nekadašnje.

I dalje, izuzev ovakvih svadbenih tema, klasika i elegancija zauzimaju veliki postotak vjenčanja. Mladenke koje svoje vjenčanje sanjaju još od kad su bile male djevojčice i znaju da će se udati isključivo u raskošnoj vjenčanoj haljini odabrat će i svevremensko cvijeće. Pravilan bidermajer nikada neće postati „de mode“, a bogate svadbene dekoracije uvijek će biti popraćene oduševljenjem uzvanika. Visoki svijećnjaci s pravilnim cvjetnim kuglama i elegantnim tankim svijećama na stolovima Vaših uzvanika bit će bezvremenska dekoracija koja dugi niz godina zauzima prvo mjesto i omiljen je izbor gotovo svih mladenaca koji žele romantičnu i raskošnu svadbenu salu, ali opet sa zadržanim tradicionalnim konceptom.

Drage mladenke, moj savjet je da u pripremi svog najvažnijeg dana pronađete sebe, svoj stil i individualnost po kojem ćete ostati zapamćene. Odabir cvjećara jako je bitan. To mora biti osoba prema kojoj osjećate povjerenje, koja će zajedno sa Vama stvoriti nešto posebno, slušati Vaše želje,  razraditi ideju, a  svojim znanjem i vještinom Vas savjetovati i usmjeriti te realizirati ono što je Vaša mašta stvorila.

Slavni dizajner Christian Dior ostao je zapamćen po svom citatu: „Nakon žena, cvijeće je najljupkija stvar koju je Bog dao svijetu.“ Zato svaka mlada treba pronaći sebe u cvijeću koje će ukrašavati najvažniji dan u njenom životu.

Artemida cvijeće za vjenčanje – vjenčanje sa stilom
Ivana Strmotić
mag.ing. Agronomije

Newsletter

Za vas pratimo cijene, popuste i akcije usluga vjenčanja